Προς την άνοιξη… ‘LogInItaly’

από 22 Ιανουαρίου έως 16 Απριλίου 2021

οδεύοντας προς την άνοιξη με το Made In Italy

• για πληροφορίες και εγγραφή δωρεάν… κάντε κλικ … IIC Ate­ne

• για να συμβουλευτείτε
το Ημερολόγιο Εκδηλώσεων… κάντε κλικ εδώ

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας παρουσιάζουν ένα νέο διαδικτυακό κύκλο αφιερωμένο στον Made in Ita­ly πολιτισμό που θα σας συνοδεύσει από τις αρχές του νέου έτους μέχρι την άνοιξη.
Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL,
συντονιστής του Δικτύου Πολιτιστικής Συνεργασίας, και εντάσσεται στο πρόγραμμα Tem­po For­te της Πρεσβείας, και περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία πολιτιστικών προτάσεων που θα καλύψουν το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο.
Με στόχο την όσο γίνεται πληρέστερη εικόνα του σύγχρονου Ιταλικού πολιτισμού, στην ιστοσελίδα μπορεί να βρει κανείς πλούσιο περιεχόμενο αφιερωμένο στον κινηματογράφο, στο θέατρο, στη μόδα, στο ντιζάιν, στη μουσική, στη γαστρονομία, στην επιστήμη και στις τέχνες.
Τονίζονται ιδιαίτερα τα 700 χρόνια από το θάνατο του Δάντη Αλιγκιέρι, του «πατέρα» της Ιταλικής γλώσσας, με πλήθος μουσικές, εικονογραφικές και ποιητικές προτάσεις, ενώ σημαντικό ρόλο έχουν οι γυναίκες στις οποίες είναι αφιερωμένο ένα ξεχωριστό κεφάλαιο.
Τέλος, ειδικά αφιερώματα θα τιμήσουν τις διάφορες Εθνικές και Διεθνείς επετείους που θα γιορτάζονται στο ίδιο διάστημα”.

*******
Φεβρουάριος 2021… κάντε κλικ Τραγούδια αγάπης
*******
Μάρτιος 2021… κάντε κλικ Dan­te Musicus
*******

************
10.04.2021
************
Η δωδέκατη και τελευταία εβδομάδα του 4ου διαδικτυακού αφιερώματος στον πολιτισμό made in Ita­ly περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις ακόμη διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Ευχαριστούμε όσους μας ακολούθησαν, εκτίμησαν τις προτεινόμενες εκδηλώσεις και καθόρισαν την επιτυχία της πρωτοβουλίας. Ετοιμάζουμε ήδη την επόμενη διαδικτυακή εκδήλωση, για την οποία θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα.
*************
Θα χαρούμε να μας πείτε τη γνώμη σας για αυτή την πρωτοβουλία”.

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Εκδηλώσεις, Συνεργασίες – Ετικέτες: , , , , , , , .