Silvestro Neri, aπό την ‘Ελλάδα’ με αγάπη’

Ποιητής και συγγραφέας, ο Sil­ve­stro Neri, εξασκεί το επάγγελμα του ομοιοπαθητικού γιατρού στο San Gio­van­ni Val­dar­no (Arez­zo).
Από μερικά χρόνια παρουσιάζει τα γραπτά του.


Στο βιβλίο ΕΛΛΑΔΑ του Sil­ve­stro Neri, που δημοσιεύθηκε από το εκδοτικό οίκο Lal­li, με την εισαγωγή του Sal­va­to­re Bor­zi, θα βρείτε σελίδες ποιητικής τέχνης, σελίδες της κοσμικής ποίησης. Είναι ένα διαφωτιστικο έργο εννοιολογικό, ένα έργο που είχε άκρως συμβολικο πρόλογο και μια πολύπλοκη μεσολάβηση που δίνει δύναμη σε ολόκληρο το βιβλιο του Neri και μας κατευθύνει στην ανάγνωση των κειμένων όπου μας αποκαλύπτει τον ζωτικό πυρήνα της ιδεολογίας. … (πηγή: dal­la “Gre­cia” con amo­re…)

Το 2001, ο S.Neri, δημοσιέυει ένα Βιβλιαράκι λυρικής ποίησης «’Ασματα αιωρούμενα ανάμεσα στη γη και τον ουρανό” – Eκδοσεις ΑΙΩΝ

“Οφρείλω στον Σεφέρη την πρώτη πραγματική και μητρική συνάντηση με την ποίηση…
Οφρείλω αυτά τα ‘Ασματα στο δώρο και στην παρουσία σ’εκείνη που, μακριά από την ποίηση και από το πλευρό μου, μετά θανάτου μετέτρεψε μέσα μου τις πληγές σε θάρρος…”

Για το ποιητικό του έργο τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο για την ποίηση στο Press Club του Μιλάνου, στον ογδοο Τρόπαιο που διοργανώθηκε από το διεθνές περιοδικό “Τέχνη και Τέχνη”, το οποίο έχει επίσης δημοσιεύσει ένα βιβλίο του Καλλιτέχνης.
Όλοι οι ταλαντούχοι συγγραφείς παρασυρθήκαν από τη μέθη αναβλυζόμενη από το κλασικό κόσμο, και ένιωσαν την επιτακτική ανάγκη να επισκεφθούν την Ελλάδα για να βυθιστούν στο Ελληνικό έπος…” (κρίσιμη εισαγωγή στην ποίηση του S.Neri, του καθ. A.De Bono)

Για αυτόν τον συγγραφέας, σελίδες με “συντριπτική λυρική” έχουν μεταφραστεί από τα ιταλικά στα ελληνικά από το Σωματειο μας.

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Blog, Ποίηση, Συνεργασίες – Ετικέτες: .