Εγκαίνια έκθεσης…

Αθήνα, 28.1.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εγκαίνια έκθεσης του Γιάννη Καστρίτση

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19.00 εγκαινιάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο η έκθεση «Βίων Ερμηνεία» του Γιάννη Καστρίτση.
Στην έκθεση παρουσιάζονται 25 ζωγραφικά έργα, γλυπτά και φωτογραφίες. Σε σημαντικό μέρος της καλλιτεχνικής του παραγωγής ο Γιάννης Καστρίτσης επιχειρεί με ποικίλους τρόπους να ενσωματώσει και να μεταπλάσει μορφολογικά στοιχεία της βυζαντινής τέχνης.
Θέματα όπως η Άμπελος, η Φιλοξενία του Αβραάμ, η βιβλική ιστορία του Ιωνά, αποτελούν την αφετηρία στις συνθέσεις του. Με αφορμή τα συγκεκριμένα θέματα σκύβει πάνω από λεπτομέρειες της βυζαντινής ζωγραφικής, που παίζουν κυρίαρχο και ουσιαστικό ρόλο στο έργο του.
Σε εμβληματικές για τη σχέση του με τη βυζαντινή ζωγραφική συνθέσεις, όπως η Τυχαία συνάντηση με τον Διονύσιο εκ Φουρνά, αναζητά το νήμα της συνέχειας της μεγάλης μεταβυζαντινής παράδοσης. Επηρεασμένος και γοητευμένος από αυτή τη μακρά σε διάρκεια και ισχυρή σε παρουσία παράδοση επιχειρεί, στην έκθεση αυτή, μέσω της σύγχρονης καλλιτεχνικής γλώσσας, να ιεροποιήσει, κατά κάποιον τρόπο, τον απλό άνθρωπο και τον χώρο του, καθώς θεωρεί ότι η τέχνη αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο διάσωσης της αλήθειας των πραγμάτων.
Διάρκεια έκθεσης: 11 Φεβρουαρίου έως 31 Μαρτίου 2013

Πληροφορίες:
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο: 2132139572
e-mail: press@byzantinemuseum.gr

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Blog.