Εκθεση βιβλιοδεσίας

Η έκθεση «Η τέχνη της βιβλιοδεσίας. Από το Βυζάντιο στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία», η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και την Ελληνική Εταιρεία Βιβλιοδεσίας παρατείνεται έως τις 24 Φεβρουαρίου 2013.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες κυριακάτικες ξεναγήσεις στις 12:00 η ώρα:
Στις 27/1 θα ξεναγήσει η δρ Αναστασία Λαζαρίδου, Διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου και επιμελήτρια της έκθεσης, στις 3/2 ο Χαράλαμπος Λέγγας, Βιβλιοδέτης – Εκδότης και σύμβουλος της έκθεσης, στις 10/2 η δρ Αναστασία Λαζαρίδου, στις 17/2 ο Κωνσταντίνος Στάικος, Ιστορικός του βιβλίου και σύμβουλος της έκθεσης και στις 24/2 η περιοδική έκθεση θα κλείσει με την ξενάγηση της δρος Νίκης Τσιρώνη, ερευνήτριας στο Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και επιμελήτριας της έκθεσης.
Επίσης, την Κυριακή 10/2 και ώρα 10:00 και 12:00 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά της Εʼ και Στʼ Δημοτικού με θέμα «Βιβλία για δέσιμο»: Πρόκειται για ένα ταξίδι στην ιστορία της βιβλιοδεσίας από το Βυζάντιο ως τις μέρες μας και τα θέματα που θα αναλυθούν είναι Τι είναι το τετράδιο, η στάχωση και το κεφαλάρι, Σε τι χρησιμεύουν το τεζάκι και η ρουλέτα. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με κατασκευαστικό εργαστήρι.

Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2132139507
(Δευτέρα – Παρασκευή 9.00 – 15.00)

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Blog.