RadioAtene


Pro­get­to
RadioA­te­ne – La Lin­gua Franca
http://www.radioatene.blogspot.com

Το «RadioA­te­ne», με την υποστήριξη της “Medi­ter­ra­nean Forum”, και υπό τη διεύθυνση του Tas­sos Mavris, είναι μέλος της Comu­ni­ta’ Radio­te­le­vi­si­va Ita­lo­fo­na με τη συμμετοχή της RAI Radio Tele­vi­sio­ne Ita­lia­na, και μέλη τα σημαντικότερα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και ένα πλήθος αριθμού των κυριοτέρων πανεπιστημίων, επιβεβαιώνεται ως η πιο εντυπωσιακή συνάντηση του ελληνο-ιταλόφωνου κοινού.

Το «RadioA­te­ne», ταξιδεύει το κοινό ανά τον κόσμο και ειδικότερα εκεί όπου υπάρχουν ελληνο-ιταλικές κοινότητες ή ελληνο-ιταλόφωνος πληθυσμός, μεταφέρει το πολυπολιτισμικό περιβάλλον των δύο χωρών και προωθεί προσεκτικά την ανταλλαγή των παραδόσεων, των εθίμων, την εξάπλωση των δύο γλωσσών αλλά και τον σύγχρονο πολιτισμό.

Το «RadioA­te­ne», συμμετάσχει και στηρίζει φεστιβάλ διαπολιτισμικού χαρακτήρα προσφέροντας μια διαφορετική άποψη της ιδέας του ραδιοφώνου ως τόπου ανταλλαγής πολιτισμού.

Στόχος του «RadioA­te­ne», είναι, η ευαισθητοποίηση και η εμβάθυνση στη μουσική, τις παραδόσεις, τον τουρισμό και την τέχνη της παραδοσιακής κουζίνας, μέσα από την οργάνωση ταξιδιών, συνεδρίων, συζητήσεων, συναυλιών, διαγωνισμών και χορευτικών παραστάσεων.

Το «RadioA­te­ne», είναι Ακρόαση, Θέαμα, Παραγωγές, Συναντήσεις και Work­shop.

Eίναι ένα εγχείρημα για την προώθηση του διαλόγου και ανταλλαγής μεταξύ των πολιτισμών.

>>>>>
RA face­book
Lz face­book
>>>>>

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Blog, Ανακοινώσεις, Συνεργασίες.