Σπαγέτα με μύδια

Συστατικά

  • 400 γρ. σπαγέτα
  • 600 γρ. μύδια
  • μια σκελίδα σκόρδο
  • 1 υποδεκαλιτρο παρθένο ελαιόλαδο
  • μαϊντανός κομμένος
  • καυτερή πιπέριτσα (μονό ένα κομματάκι, προαιρετικό)
  • αλάτι

Ετοιμασία

Τσιγαρίστε το σκόρδο και την πιπερίτσα με το λάδι σε τηγάνι φαρδύ και χαμηλό. Προσθέστε τα μύδια καλά πλυμμένα, σκεπάστε το τηγάνι και περιμένετε να ανοίξουν.

Χώρια βράστε τα σπαγέτα και σουρώστε τα όταν είναι ακόμα al den­te (όχι τελείως βρασμένα).

Βάλτε τα έπειτα στο τηγάνι όπου είναι τα μύδια και ο μαϊντανός κομμένος.

Πολλοί προτιμούν να ρίξουνε στο τηγάνι με το σκόρδο και την πιπεριτσα και μερικά ντοματίνια κομμένα στην μέση.

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Ιταλική Κουζίνα.