Μουσική της Απουλίας

Το Σωματείο μας σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών παρουσιάζει τη συναυλία “Μουσική της Απουλίας” που εκτελείται από την Tecla Argen­tie­ri και τον Mat­teo Ema­nue­le Notarnicola.

Το ντουέτο πιάνο παρουσιάζεται από την
Bas­sCul­tu­re (υπηρεσίες για την παραγωγή εκδηλώσεων) και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα που προβλέπεται από Puglia Sounds Export 2018.
«Puglia Sounds Export είναι ο άξονας παρέμβασης που στοχεύει στη διεθνοποίηση του περιφερειακού μουσικού συστήματος. Η ανάπτυξη δράσης της Puglia Sounds επικεντρώνεται στην αύξηση της παρουσίας και της προβολής στο εξωτερικό της μουσικής κουλτούρας της Απουλίας και στην εκπαίδευση και υποστήριξη των επιχειρήσεων….»

Η Tecla Argen­tie­ri και ο Mat­teo Notar­ni­co­la, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους στο Ωδείο «Nic­co­lò Pic­cin­ni» στο Μπάρι, ανέλαβαν τη μελέτη του ρεπερτορίου πιάνο με δύο χέρια (τέσσερα χέρια και δύο πιάνα) δίνοντας ζωή σε ένα συγκρότημα μουσικής δωματίου. ‘Έγιναν δεκτοί στα ειδικά μαθήματα “Μουσική δωματίου με πιάνο” στη “Μουσική σχολή Fie­so­le” υπό την καθοδήγηση του M° Mae­stro Bru­no Cani­no. Συμμετείχαν στην αριστοκρατική Διεθνές Som­me­ra­ka­de­mie στο Πανεπιστήμιο Mozar­teu του Σάλτσμπουργκ, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Ανδρέα Frö­lich και σε πολλά master­clas­ses, ως σολίστες και στο ντουέτο πιάνο. Έχουν κερδίσει σημαντικούς διαγωνισμούς και έχουν λάβει μεγάλη υποστήριξη από το κοινό και από τους κριτικούς. Η Συναυλία της Πρωτοχρονιάς, που εκτελέστηκε στο 2015 και το 2016, είχε μεγάλη επιτυχία, άλλες συναυλίες πραγματοποιήθηκαν σε «Two Pia­nos For­ma­tions» στο «Tea­tro Petruz­zel­li» του Μπάρι, με μουσική ειδικά μεταγραμμένη για δυο-πιάνο, εμπνευσμένη από Συναυλίες της Βιέννης Musi­c­ve­rein και του θεάτρου της Βενετίας “La Fenice”.
Tecla Argen­tie­ri αποφοίτησε «cum lau­de» και τιμητική αναφορά στο Ωδείο «N.Piccinni» του Μπάρι. Έχει κερδίσει σημαντικούς εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς από πολύ νεαρή ηλικία. Το 2013 κέρδισε το πρώτο βραβείο του Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού “I Colo­ri dell’Arte” με αξιολόγηση 100/100. Έλαβε μέρος σε μαθήματα εξειδίκευσης στο “Μουσικό Σχολείο Fie­so­le”, σε ειδικά μαθήματα υπό την καθοδήγηση του M° Bru­no Cani­no και σε μαθήματα πιάνο-σόλο υπό την καθοδήγηση του διάσημου πιανίστα Elis­so Vir­sa­la­d­ze. Συγχρόνως παρακολούθησε τη Σχολή Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Μπάρι.
Mat­teo Ema­nue­le Notar­ni­co­la ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του από μικρό παιδί. Μετά την απόκτηση του απολυτηρίου λυκείου, έγινε δεκτός στο Ωδείο «Ν. Pic­cin­ni» του Μπάρι και απέκτησε “cum lau­de” το Ακαδημαϊκό Δίπλωμα Μουσικών Σπουδών και Πιάνο-Σόλο Per­for­man­ce. Παρακολούθησε μαθήματα εξειδίκευσης, μουσικής σύνθεσης στο Ν. Pic­cin­ni και στο Ωδείο “Lui­gi Che­ru­bi­ni” της Φλωρεντίας. Παρακολούθησε το μάθημα “Μουσική δωματίου με πιάνο” στη Σχολή Μουσικής του Fie­so­le υπό την καθοδήγηση του M° Bru­no Cani­no. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμους διαγωνισμούς πιάνου και έχει εμφανιστεί σε διάσημους μουσικούς και πολιτιστικούς συλλόγους. Συνεργάζεται με διάφορες χορωδιακές ομάδες και αποτελεί μέρος πολλών συγκροτημάτων μουσικής δωματίου.

Η συναυλία της Πάτρας, που πραγματοποιείται το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ. στην Φιλαρμονική Εταιρία του Ωδείου, αποτελεί πρόλογο της σύντομης περιοδείας, στην οποία η Tecla Argen­tie­ri και o Mat­teo Notar­ni­co­la θα είναι πρωταγωνιστές, τον επόμενο μήνα Νοεμβρίου, στην Τανζανία και στη Ζανζιβάρη, περνώντας από τις ιταλικές περιοχές της Απουλίας και της Σικελίας, εμφανιζόμενοι σε διαφορετικές σκηνές και αντιμετωπίζοντας διαφορετικές πραγματικότητες κοινωνικές και καλλιτεχνικές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κομμάτια γραμμένα από συνθέτες της Απουλίας, ξεκινώντας από τον 18ο αιώνα, περνά την περίοδο του ιταλικού “bel can­to” για να φτάσει στον 20ο αιώνα. Παράλληλα με τα έργα για 4 χέρια, το ντουέτο προτείνει αρχικά κομμάτια πιάνου επεξεργασμένα για συμφωνικές ορχήστρες. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται περαιτέρω με την πρώτη παράσταση του τραγουδιού “Room for con­fu­ta­tis” της νεαρής συνθέτης Car­men Fizzarotti.

THE BEST Culture
Radi©Atene

κάντε κλικΗ βραδιά της 27 Οκτωβρίου

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Εκδηλώσεις, Συνεργασίες – Ετικέτες: , , , .