Έκθεση Εικονογραφίας «Χρυσός και Πορφύρα»

Στο κέντρο IdeAr­te: «Χρυσός και Πορφύρα», μια έκθεση εικονογραφίας της Αννα Μαρία Παλλέρι, πτυχιούχου της Σχολής Καλών Τεχνών της Ρώμης και του Πειραματικού Κέντρου Κινηματογραφίας. Ασχολήθηκε πάντα σε καλλιτεχνικούς τομείς και αφιερώθηκε στην διδασκαλία της Ιστορίας της Τέχνης στα σχολεία. Εδώ και μερικά χρονιά ασχολειται με την εικονογραφία, διδασκόμενη τις παραδοσιακές τέχνες από Έλληνες καλλιτέχνες.

(…) Η εικόνα ειναι μια σύνθεση πίστης και τέχνης. Η Ανναμαρία Παλλέρι εμβαθύνει το καλλιτεχνικο πνεύμα της εικόνα με σεβασμό και αγάπη. Η τεχνική της ειναι παραδοσιακή (…) το χρυσό υποδηλώνει το φώς, το λευκο την καινούργια ζωή, το μπλέ το μυστήριο, το κόκκινο την μεγαλοπρέπεια (…)”

— Gian­ni Raviele

Μια σπάνια καλλιτεχνική κατοχή εμφανίζει την επιμέλια, την καλλιέργεια και επισης την επιβλητική διαίσθηση της. (…) εμπνέεται απο αρχαία πρότυπα, απο την 1η Βυζαντινή σχολή εως την Κρήτη, απο την Ρωσια εως το Σιναι (…). Απο το έργο της προέρχεται η γοητεία της περιγραφής που η καλλιτέχνης ζεί με μεγάλο πάθος (…)”

— Vit­to­rio Citterich

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Εκδηλώσεις – Ετικέτες: .