Short film festival 2019


Το φεστιβάλ “10 ταινίες ανά το κόσμο” και φέτος παρουσιάζεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Δικτύου Πολιτιστικής Συνεργασίας, που συντονίζεται από τo AIAL, υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Οι ταινίες που διατέθηκαν δωρεάν από το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου Μικρού Μήκους σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα της πρωτοβουλίας Tem­po For­te – Ιταλία_Ελλάδα 2019 της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα,

Με την επιμέλεια του Σωματείου μας και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων,
στην Πάτρα προβάλλονται 5 ταινίες μικρού μήκους
Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 19.00
στην Αίθουσα Συνεδρίαση της Αγοράς Αργυρή.

pelop.gr

Οι ταινίες αντιπροσωπεύουν μια επιλογή από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα των Ιταλών σκηνοθετών τα τελευταία δύο χρόνια στον τομέα της κωμωδίας, του δράματος, του ντοκιμαντέρ, των κινούμενων σχεδίων.

* Υ.Γ. * Για συμμέτοχη στην επιλογή που ανακοινώθηκε από το Εθνικό Κέντρο … κάντε κλικ στο Video Libra­ry

Σύνοψη ταινιών – επιμέλεια AIAL –
Fron­tie­ra | Σύνορα,
di Ales­san­dro Di Gre­go­rio – 2018, 18′
Ένας έφηβος τη πρώτη μέρα δουλειάς σαν νεκροθάφτης και ένας νεαρός στη πρώτη αποστολή σαν δύτης βρίσκονται στο κατάστρωμα ενός πλοίου που κατευθύνεται στη Λαμπεδούσα. Δεν γνωρίζονται, αλλά όταν θα φθάσουν στο νησί οι ζωές τους θ’ αλλάξουν για πάντα. Ο ένας πρέπει να περισυλλέγει τα πτώματα των ναυαγών, ο άλλος πρέπει να τα θάβει, σ’ ένα είδος μπαλέτου μεταξύ ζωής και θανάτου, της αθωότητας και της απώλειας της.

La gior­na­ta | Εργάσιμη ημέρα,
di Pip­po Mez­za­pe­sa – 2017, 12′
Η ιστορία της Pao­la Cle­men­te, σαρανταεννιάχρονης εργάτριας από την Απουλία, νεκρής από την κούραση κάτω από τον ήλιο των χωραφιών του Νότου, εξιστορείται με τα λόγια από τα πρακτικά της έρευνας των αφεντικών που την εκμεταλλεύονταν, και των γυναικών που ταξίδευαν μαζί της στο πούλμαν.

Muli­ni a ven­to | Ανεμόμυλοι,
di Simo­ne Spam­pi­na­to – 2018, 17′
O Fabio είναι ένας άνδρας 50 χρόνων ο οποίος, αφού βγήκε από την φυλακή, ψάχνει δουλειά σαν ταμίας, αλλά για να τη λάβει θα πρέπει να επιτύχει στην εξέταση του γυμνασίου. Έτσι ο Fabio αρχίζει να φοιτά σε εσπερινό σχολείο.

Nes­sun dor­ma,
di Pao­lo Strip­po­li – 2018, 20′
Η πόλη είναι σιωπηλή, ακούγονται μόνο οι αναπνοές και κάποια σκυλιά που γαβγίζουν. Όλοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, πέφτουν ξαφνικά σ’ έναν αιώνιο ύπνο. Δυο νεαροί πρόσκοποι, που κρύφτηκαν σε μια εκκλησία, είναι οι μόνοι ξύπνιοι.

Rumo­ri | Θόρυβοι,
di Samen Samen – 2018, 10′
Μια ιστορία, σ’ ένα εξοχικό σπίτι, που αφηγείται την κρίση ενός νεαρού ζευγαριού. Αρχικά βλέπουμε μόνο έναν από τους δυο πρωταγωνιστές, ενώ ο άλλος είναι αόρατος.

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Εκδηλώσεις, Συνεργασίες – Ετικέτες: , , , , .