Σύντομη γνωριμία με τον Αλέξανδρο Σπηλιωτόπουλο

Από μικρός μπαίνει στον κόσμο της εικόνας και ασχολειται με την φωτογραφία. Αργότερα θα παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας, συνεχίζοντας έπειτα με εκθέσεις, δημοσιεύσεις και διδασκαλίες. Νιώθοντας την ανάγκη να προσθέσει ήχο και κίνηση στα πλάνα του, αρχίζει να ασχολείται με τον κινηματογράφο, παρακολουθώντας μαθήματα σεναρίου και σκηνοθεσίας.

Σκηνοθετώντας μερικά από τα σενάριά του, γεννιούνται οι μικρού μήκους ταινίες "Eros", "Il Giar­di­no dei Tri­fo­gli", "Giri Giro Ton­do", "Coco Nuts Dreams" και "Live in Mila­no in 3 min", που συμμετέχουν με επιτυχία σε διάφορα ιταλικά και διεθνή φεστιβάλ.

Το Σεπτέμβριο του 2006 και σε συνεργασία με το σωματείο Il Faro δημιούργησε την σειρά έργων με τίτλο “Τα δαιδαλώδη μονοπάτια του έρωτα”, η οποία αντιπροσώπευσε την Ιταλία στην εκδήλωση “Europe@Patras”. Η σειρά αυτή αποτελείτο από έξι μικρού μήκους ταινίες, τόσο δικές του όσο και άλλων Ιταλών σκηνοθετών, και παρουσίαζε μερικές κρυφές πτυχές της σύγχρονης προβληματικής του έρωτα.

Το Σεπτέμβριο του 2007, με το “Live Mila­no in 3 min”, κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στην κατηγορία “Over 25” του φεστιβάλ “Are­se in Corto”.

Το 2008 γύρισε το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Περιήγηση στην Ελληνόφωνη Καλαβρία», το οποίο παρουσιάζει την επίσημη επίσκεψη μίας ελληνικής αντιπροσωπείας στα ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας, ενώ παράλληλα εξετάζει ορισμένα θέματα του ντόπιου πολιτισμού. Το έργο του παρουσιαστικε από το σωματείο Il Faro στην εκδήλωση Ionium Nostrum.

Είναι πτυχιούχος Μηχανικός και έχει ζήσει στην Ελλάδα, στην Αγγλία και στην Ιταλία, ενώ τώρα ζει στην Αθήνα.

Για να επικοινωνήσετε μαζί Του: alexspil@hotmail.com

Mερικά από τα έργα Tου

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Αλεσσάντρο Σπηληωτόπουλο – Ετικέτες: .