Γεύση Ιταλίας: «Το Τερπνόν μετά του Ωφελίμου»

Υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας της Αθήνα και με το συντονισμό της Pny­kArt Foun­da­tion, στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2007 πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση με πολιτιστικούς, καλλιτεχνικούς και προωθητικούς σκοπούς που ονομάσαμε «Γεύση Ιταλίας: το τερπνόν μετά του ωφελίμου» στο εκθεσιακό κέντρο «Έσπερος» που ευγενικά μας παραχώρησε ο Δήμος Πατρών με την υποστήριξη της ΔΕΠΑΠ.

Στην παλιά στοά που πλευρίζει την πλατεία Γεωργίου έγινε ένα stand αφιερωμένο στην πόλη των Συρακουσών. Εκθέσαμε το καλλιτεχνικό υλικό που εστάλλει από το Γραφείο των Καλλιτεχνικών Αγαθών, το Νομό των Συρακουσών και από την Inda­fon­da­zio­ne (Εθνικό Ινστιτούτο Αρχαίου Δράματος).

Προβάλλαμε επίσης μερικές κλασσικές ελληνικές τραγωδίες που παρουσιάζονται στο θαυμάσιο Ελληνικό Θέατρο των Συρακουσών.

Σε μια εκθεσιακή γωνιά έγινε η έκθεση ζωγραφικής του γνωστού καλλιτέχνη Ales­san­dro De Martino.

Μια μαγική στιγμή έκλεισε την αυλαία της έκθεσης με την παράσταση του μουσικό-συνθέτη Rober­to Saler­no που με την κιθάρα του μετέδωσε με το ευαίσθητο ταλέντο του τις νότες και τις αποχρώσεις της μουσικής του N. Paga­ni­ni, E. Gra­na­dos, M.C. Tede­sco, A. Di Capua.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη τους τις Αρχές της Πάτρας και της Αθήνα, τον κ.Τασσό Μαυρή (Pny­kArt Foun­da­tion), τον κ. Δημήτρης Δημητρόπουλος για την συνεργασία του, τον σεφ Car­lo Geno­ve­se για την συνεργασία και τον εκλεκτό μπουφέ (προϊόντα Uni­group-Media Ita­lia), το εστιατόριο Signo­re για τις εύγευστες πίτσες, τον σύμβουλο Comi­tes Gre­cia κ. Gior­gio Duka­kis για το ενδιαφέρον και την ευχάριστη επίσκεψη του και τον χορηγό κ. Γ. Ταλούμη αποκλειστικό αντιπρόσωπο του καφέ Dane­si στην Ελλαδα.

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Carlo Genovese, Εκδηλώσεις – Ετικέτες: , , , , .