Σύντομη γνωριμία με τον Carlo Genovese

Μετά τις πανεπιστημιακές σπουδές, με ενδιαφέρον και πάθος διερευνά την γαστρονομική τέχνη. Από το 1980 μέχρι σήμερα εκφράζει το ταλέντο του διαμέσου πάντα καινούριων εμπειριών στην Ιταλία και στην Ελλάδα.

Αρχίζει με την δημιουργία ενός «μενού» (ειδικά για pub, bras­se­rie, μπυραρίες…) δουλεύοντας με βάση τυπικές παραδοσιακές συνταγές, και προσθέτοντας νέα συστατικά, πάντα ακολουθώντας τις νέες ροές.

Μέχρι το 1993 δραστηριοποιείται με γαστρονομικά προγράμματα και συνεργάζεται με διαφορά γνωστά κέντρα της Ιταλίας: Fra­me, Vec­chio pub, Dot­tor Sam, Giu­dit­ta, Le Con­ce­rie, Val­le di Mare.

Η γνωριμία του με έναν αξιόλογο μάγειρα, με εξαιρετικές γνώσεις, τον οδηγεί στην Μεσογειακή κουζίνα. Στην συνεχεία ασκεί το επάγγελμα του στην Ελλάδα: Prin­cess Hotel (Μύκονος), Οκίαλος (Σίφνος), Παράδεισος (Σπέτσες), Il Posto (Ύδρα), Signo­re group (Πάτρα), Cibo Cibo (Πάτρα), Pre­go (Πάτρα)…

Το 2006 στα πλαίσια της Πάτρας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, συνεργάζεται με τον πολιτιστικό σύλλογο Il Faro ετοιμάζοντας μπουφέ με ιταλικά προϊόντα μιας εκδήλωσης αφιερωμένη στην Ιταλία.

Το 2007 ανανεώνει το πολιτιστικό οινο-γαστρονομικό ραντεβού σε μια άλλη εκδήλωση αφιερωμένη στην πόλη των Συρακουσών — Γεύση Ιταλίας: «Το Τερπνόν Μετά του Ωφελίμου» — στον δημόσιο εκθεσιακό χώρο «Έσπερος» στην Πάτρα.
Και…συνεχίζει την πολύτιμη συνεργασία του…

Για πληροφορίες:
medial.italia@gmail.com 
ή (+30) 6939398803 ή (+39) 3388681523.

***** ***** *****
…για να ετοιμάσετε μερικές από τις συνταγές του, κάντε κλικ… Iταλική κουζίνα.
***** ***** *****

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Carlo Genovese, Συνεργασίες.