Gnocchi alla Sorrentina

Συστατικά

Για τα Gnocchi:

  • 400 γρ. πατάτες και
  • 150 γρ. αλεύρι

Για την σάλτσα:

  • 500 γρ. ραγού (μια πυκνή σάλτσα από ντομάτα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, παρόλο που δεν είναι το ίδιο)
  • 60 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
  • φρέσκο βασιλικό
  • μαύρο πιπέρι

Παραλλαγή: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ξερά μέρη της μοτσαρελα.

Ετοιμασία

Βράστε τις πατάτες και μετά ξεφλουδίστε και λιώστε τις. Ζυμώστε τις με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι.

Σχηματίστε με το ζυμάρι μακριά μπαστουνάκια, κόψτε τα σε κυλινδρικά κομμάτια, και δώστε τους το χαρακτηριστικό σχήμα τους με ένα πιρούνι.

Βράστε νερό αλατισμένο και ρίξτε τα gnoc­chi. Όταν επιπλέουν βγάλτε τα από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα.

Ανακατέψτε τα gnoc­chi με το ραγού ζεστό, βάλτε μια τσιμπιά πιπέρι και προσθέστε βασιλικό και τυρί.

Βάλτε τα σε μερικά τηγανάκια λίγο λαδωμένα και ψήστε τα “au gra­tin” στο φούρνο στους 180°.

Συμπληρώστε με το φρέσκο βασιλικό.

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Ιταλική Κουζίνα.