Για τα Gnocchi:
Για την σάλτσα:
Παραλλαγή: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ξερά μέρη της μοτσαρελα.
Βράστε τις πατάτες και μετά ξεφλουδίστε και λιώστε τις. Ζυμώστε τις με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι.
Σχηματίστε με το ζυμάρι μακριά μπαστουνάκια, κόψτε τα σε κυλινδρικά κομμάτια, και δώστε τους το χαρακτηριστικό σχήμα τους με ένα πιρούνι.
Βράστε νερό αλατισμένο και ρίξτε τα gnocchi. Όταν επιπλέουν βγάλτε τα από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα.
Ανακατέψτε τα gnocchi με το ραγού ζεστό, βάλτε μια τσιμπιά πιπέρι και προσθέστε βασιλικό και τυρί.
Βάλτε τα σε μερικά τηγανάκια λίγο λαδωμένα και ψήστε τα “au gratin” στο φούρνο στους 180°.
Συμπληρώστε με το φρέσκο βασιλικό.
Συστατικά
Για τα Gnocchi:
Για την σάλτσα:
Παραλλαγή: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ξερά μέρη της μοτσαρελα.
Ετοιμασία
Βράστε τις πατάτες και μετά ξεφλουδίστε και λιώστε τις. Ζυμώστε τις με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι.
Σχηματίστε με το ζυμάρι μακριά μπαστουνάκια, κόψτε τα σε κυλινδρικά κομμάτια, και δώστε τους το χαρακτηριστικό σχήμα τους με ένα πιρούνι.
Βράστε νερό αλατισμένο και ρίξτε τα gnocchi. Όταν επιπλέουν βγάλτε τα από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα.
Ανακατέψτε τα gnocchi με το ραγού ζεστό, βάλτε μια τσιμπιά πιπέρι και προσθέστε βασιλικό και τυρί.
Βάλτε τα σε μερικά τηγανάκια λίγο λαδωμένα και ψήστε τα “au gratin” στο φούρνο στους 180°.
Συμπληρώστε με το φρέσκο βασιλικό.