Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι και το τοποθετείτε το στο τραπέζι σαν σιντριβάνι. Στη μέση βάζετε την μαγιά λιωμένη σε χλιαρό νερό.
Ζυμώστε και δουλέψτε το αλέτρι μέχρι να πετύχετε μια ζύμη μαλακή και ομοιογενή.
Δουλέψτε κι άλλο, τραβώντας την και μακρύνοντάς την μέχρι που θα έχει κάποια ελαστικότητα.
Κάντε την ένα καρβελάκι, χαράξτε ένα σταυρό πάνω της, βάλτε την σε ένα μπολ και σκεπαστέ την.
Αφήστε την να φουσκώσει σε μέρος χλιαρό για 3 ώρες περίπου.
Όταν η ζύμη θα έχει διπλασιάσει σχεδόν τον όγκο της, πιεστέ την με την παλάμη σας και έπειτα με τον πλάστη στρώστε την σαν δίσκο πάχους μισού πόντου περίπου.
Βάλτε την σε ένα ταψί φούρνου αλειμμένο με λάδι ή επενδυμένο με χαρτί φούρνου και πιέστε την μέχρι να σκεπάσει τον πάτο αλλά αφήνοντας τις άκρες ποιο χονδρές.
Βάλτε πάνω ντομάτες κ.τ.λ. αφήνοντας ελευθέρους 2 πόντους της ζύμης των ακρών.
Υλικά και δόσεις για 4 άτομα
Ετοιμασία
Να δείτε Video