Λεπτές ταλιατέλες alla Puttanesca

Υλικά

  • 320 γρ ταλιατελες 
  • 300 γρ ντοματινια 
  • 60 γρ μαύρες ελιές 
  • 300 γρ κάπαρη 
  • 30 γρ αντσούγιες σε αλάτι
  • 1½ υποδεκαλιτρο παρθένο ελαιόλαδο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μαϊντανός κομμένος
  • καυτερή πιπεριτσα
  • αλάτι

Ετοιμασία

  1. Τσιγαρίζετε το σκόρδο με την πιπεριτσα, προσθέτετε τις αντσούγιες καθαρισμένες από το αλάτι και κομμένες σε φιλέτα και αφήνετε να σιγοβράζουν.
  2. Προσθέστε τα ντοματίνια κομμένα κομματάκια και μαγειρέψτε με δυνατή φωτιά μαζί με τις ελιές χωρίς κουκούτσι και τις καππάρεις.
  3. Βράστε τις ταλιατέλες, σουρώστε τις όταν δεν είναι ακόμα τελείως βρασμένες.
  4. Ρίξτε τις μέσα στη σάλτσα, ανακατέψετε και προσθέσετε το μαϊντανό κομμένο.
Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Ιταλική Κουζίνα.