Παρουσίαση του βιβλίου “Uno dei veri testimoni”

Στα Εκπαιδευτήρια Σωτηρχόπουλου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου “Uno dei veri testi­mo­ni” (Edi­zio­ni Ate­na — Roma 2003) του Κώστα Παπαδοπούλου, δημοσιογράφου και πολεμικού ανταποκριτή της RAI.

Το βιβλίο αποκαλύπτει τα μυστικά του δύσκολου και επικινδύνου επαγγέλματος του τηλερεπόρτερ.

Σε ένα ρεπορτάζ, αυτό που βλέπει στο τέλος ο τηλεθεατής είναι το τελειωμένο έργο. Ο κόπος και συχνά ο κίνδυνος συνήθως δεν γίνονται αντιληπτά. Η επικαιρότητα του τηλεοπτικού ρεπορτάζ δείχνει το ζήλο των δημοσιογράφων, αλλά πριν χρόνια ο τηλερεπόρτερ ενεργούσε με δική του πρωτοβουλία, και μάλιστα πολλές φορές με ρίσκο και χωρίς την συνοδεία των Στρατιωτικών Αρχών, όπως γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος. Τα ρεπορτάζ ήταν πιο ανθρώπινα χωρίς την υπερβολική θεαματικότητα της απευθείας μετάδοσης.

Ο Κώστας Παπαδόπουλος συμμετείχε, μόνος και ανυπεράσπιστος σε εκατοντάδες ρεπορτάζ στις 5 ηπείρους. Στο πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του αναφέρει μερικά από αυτά, δίνοντάς μας την αίσθηση ότι μιλάει η κάμερα του — αποτελεσματική, κοφτερή, άλλοτε τραγική, άλλοτε κωμική, άλλοτε συγκινητική, άλλοτε λυρική, αλλά πάνω απ’ όλα πάντοτε ζωντανή και ανθρώπινη.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς προβλήθηκε και ένα ντοκιμαντέρ του Κ. Παπαδοπούλου που αφορά τις συνθήκες ζωης της γυναίκας στις Αραβικές Χώρες.

Παρών ο Πρόξενος της Ιταλίας στην Πάτρα κ. Μ. Δημοπουλος και τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Εκδηλώσεις, Κώστας Παπαδόπουλος – Ετικέτες: , .